Justina Machado byter sitcom mot skräck

Justina Machado och Gloria Calderón Kellett återförenas – men i skräckgenrén. Machado ska spela titelrollen i The Horror of Dolores Roach.

Justina Machado spelade huvudrollen i Gloria Calderón Kelletts varmhjärtade sitcom One Day at a Time. The Horror of Dolores Roach är något helt annat. Gloria Calderón Kellett är inblandad i Amazon-projektet som exekutiv producent, men det är Aaron Mark som är skaparen och ska fungera som showrunner ihop med Dara Resnik.

Aaron Mark skrev från början en enkvinnas-pjäs som han sedan utvecklade till en populär podcast: ”Efter att ha levt i åtta år med den okuvliga Dolores Roach i olika former ska det bli roligt att ta henne till televisionen med det här powerhouse-teamet”.

The Horror of Dolores Roach är en modern Sweeney Tood-inspirerad berättelse om att äta eller att bli äten. Handlingen följer Dolores Roach som efter 16 år i fängelse släpps med 200 dollar och kläderna hon har på sig och återvänder till ett förändrat och uppsnofsat Washington Height. Hon återförenas med sin gamla drogkompis Luis som ger henne husrum och låter henne ta betalt för massage i hans källare. När hennes nyvunna stabilitet hotas drivs ”Dolores med de magiska händerna” till det extrema för att överleva och Dolores och Luis hamnar i en farlig symbios.

Förutom Justina Machado som Dolores Roach är också Alejandro Hernandez, Kita Updike och K Todd Freeman klara för roller i The Horror of Dolores Roach. Roxann Dawson regisserar pilotavsnittet.