Premiärdatum för Shailene Woodleys Three Women

Shailene Woodleys första stora tv-roll sedan Big Little Lies var på väg att begravas. Men Three Women räddades av Starz som nu presenterat ett premiärdatum.

Shailene Woodley har inte synts i tv-sammanhang sedan den andra säsongen av Big Little Lies 2019. Comebacken skulle ha skett tidigare, men när Showtime bytte inriktning droppades dramaserien trots att hela den första säsongen var inspelad. Den amerikanska kabelkanalen Starz gick in och räddade Three Women. Bestseller-författaren Lisa Taddeo står själv för bearbetningen till tv-serie och har författat pilotavsnittet. 

Nu har Starz också presenterat ett premiärdatum. Miniserien har premiär fredagen den 13 september.

Det övergripande temat i Three Women är kvinnlig lust och den backlash som drabbar tre kvinnor som när de låter lusten styra radikalt förändrar sina liv.

Shailene Woodleys spelar Lis Taddeos alter ego Gia, en författare som sörjer förlusten av sin familj och kämpar för att hitta ett ämne som hon är passionerad nog att skriva om. Hon tar en tripp till landsbygden och möter då tre kvinnor, som alla är ohörda och missförstådda, och känner sig dragen att dela deras sanna historier och önskningar utan att döma.

Lina lever ett förortsliv i Indiana. Hon har ont i kroppen och befinner sig ett decennium in i ett passionslöst äktenskap när hon inleder en affär som snabbt transformerar hennes liv. Sloane är en glamorös entreprenör i nordöstra USA som har ett öppet äktenskap med Richard tills två sexiga främlingar hotar deras kärlekshistoria. Maggie är student i North Dakota och försöker reda ut den storm som blåste upp när hon anklagade sin gifta engelskalärare för ett oanständigt förhållande.

DeWanda Wise, Betty Gilpin och Gabrielle Creevy.

De tre kvinnorna spelas av Betty Gilpin, DeWanda Wise och Gabrielle Creevy. John Patrick Amedori och Blair Underwood finns också med i rollistan.

Miniserien Three Women bör i Sverige bli tillgängligt hos Starzplay.