Three Women nästa serie för Woodley

Shailene Woodley har klart med nästa stora tv-roll efter Big Little Lies. Hon ska spela författare i dramaserien Three Women.

Three Women bygger på en bästsäljande bok med samma namn av Lisa Taddeo. Författaren ska själv göra tv-bearbetningen av den sanna historien för kanalen Showtimes räkning.

Det övergripande temat är kvinnlig lust och den backlash som drabbar tre kvinnor som när de låter lusten styra radikalt förändrar sina liv. Lina lever ett förortsliv i Indiana. Hon befinner sig ett decennium in i ett passionslöst äktenskap när hon inleder en affär som snabbt transformerar hennes liv. Sloane är en glamorös entreprenör i nordöstra USA som har ett öppet äktenskap med Richard tills två sexiga främlingar hotar deras kärlekshistoria. Maggie är student i North Dakota och försöker reda ut den storm som blåste upp när hon anklagade sin gifta engelskalärare för ett oanständigt förhållande.

Shailene Woodley ska dock inte spela någon av de tre kvinnorna, utan Lisa Taddeos alter ego, författaren Gia. Gia sörjer förlusten av sin familj och övertygar de tre spektakulärt ”vanliga” kvinnorna att berätta sina historier – och på köpet förändras hennes liv för evigt.

Rollen som författaren Gia är Woodleys tredje stora tv-roll. Hon slog igenom i The Secret Life of the American Teenager och Emmy-nominerades för Big Little Lies. Three Women börjar spelas in i höst med Laura Eason som showrunner.

Showtime, som beställt en hel serie direkt, ägs av ViacomCBS. Det innebär att Paramount+ ligger närmast till hands när det gäller streamingrättigheterna.