Äntligen återvänder Pachinko med förbjuden kärlek

Fyra generationer och tre språk. Snart återvänder äntligen dramaserien Pachinko. Dansen från det minnesvärda introt lyfter även den första trailern för säsong två.

Dramaserien Pachinko är baserad på den bästsäljande romanen med samma namn av den koreansk-amerikanska författaren Min Jin Lee. Den är episk i sitt omfång men intim i sin ton. 

Pachinko är en berättelse om förbjuden kärlek som berättas på tre språk: koreanska, japanska och engelska. I förgrunden finns Sunja som ingår i en koreansk immigrantfamilj.

Berättelsen tar avstamp i tidigt 1900-tal och följer parallellt matriariken Sunja (Youn Yuh Jung) och hennes barnbarn Solomon (Jin Ha). Ambitionen är att måla en 1900-talshistoria om krig och fred, kärlek och förlust, triumf och försoning i fyra generationer.

Soo Hugh (The Terror, The Killing), har skapat serien och är showrunner.

Pachinko hade premiär den 25 mars 2022 och togs emot med öppna armar av kritikerna. Nästan två och ett halvt år senare, den 23 augusti för att vara exakt, fortsätter äntligen berättelsen på Apple TV+.

Säsong två av Pachinko består av åtta avsnitt som introduceras i en video präglad av den uppsluppna dans som gjorde den första säsongens intro till ett av de mest minnesvärda i tv-serievärlden 2022.