Då landar nya Lucifer-avsnitt hos Netflix

Samtidigt som inspelningen av den sista säsongen avrundas så släpper Netflix premiärdatum för den andra halvan av säsong fem. Den 28 maj är Lucifer tillbaka.

Den första halvan av säsong fem dök upp på Netflix i augusti förra året. Sedan dess har fansen ivrigt väntat på fortsättningen och nu har Netflix äntligen meddelat att säsongens resterande åtta avsnitt landar den 28 maj.

Beskedet kom i en tweet ihop med den intima bilden ovan på Lucifer Morningstar (Tom Ellis) och Chloe Decker (Lauren German). Deras long game-romans har varit en viktig komponent i serien om djävulen som rymt från sitt kungadöme i helvetet för att leva det ljuva livet i Los Angeles.

Säsong 5B tar vid sekunder efter händelserna som avslutade 5A. Ängeln Amendiel (DB Woodside) känner sig förödmjukad efter att ha låtit pappa Gud (Dennis Haysbert) se hur illa han betedde sig ihop med sina bröder. Amendiel är äldst och tycker att han borde ha satt ett bättre exempel. Lucifers komplicerade faderskomplex lär också hamna i förgrunden med pappa Gud nedstigen till jorden.

Det tog längre tid än planerat att spela in säsong fem på grund av en covid-19-relaterad paus, men efter att inspelningen återupptagits så fortsatte produktionen rakt in i den sjätte och sista säsongen. Den håller nu på att avrundas och serien stannar därmed på 93 avsnitt. Manusförfattaren Ildy Modrovich har tweetat en bild med titeln på det allra sista avsnittet, fotobombad av Lesley-Ann Brandt som spelat demonen Mazikeen sedan starten.

När de tio avsnitten i säsong sex anländer återstår att se, men det lär dröja till 2022.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *