Trailer: När Lucifer drar till Los Angeles

Vad händer när djävulen är uttråkad och vill ha lite kul? Det är ett scenario som gänget bakom den nya Fox-serien Lucifer leker med.

Mörka historier med lite humor inslängd hämtade från comic book-världen är väldigt gångbart i Hollywood just nu. Lucifer är ytterligare ett exempel på den tv-trenden. Serien är löst baserad på en karaktär i Neil Gaimans The Sandman och en spin off skriven av Mike Carey som också heter Lucifer.

Utgångspunkten för tv-serien är att Satan själv, uttråkad och olycklig med sin tillvaro i helvetet, beslutar sig för att ta semester och åka till Los Angeles för att ha lite kul. Ett mord på en popstjärna leder till att Lucifer slår sig ihop med en kriminaldetektiv från Los Angeles-polisen för att lösa mordet. Tom Ellis (Rush) gör en charmig och självsäker Lucifer. Lauren German (Chicago Fire) spelar detektiven. Serien är skapad av Tom Kapinos som även låg bakom Californication.

Lucifer har premiär i januari, exakt vilket datum blir känt när network-kanalerna senare i november offentliggör sina så kallade midseason-tablåer.