Hiddleston i fortsättning på The Night Manager

Det var Tom Hiddleston versus Hugh Laurie i spionthrillern The Night Manager. Sju år senare är en ny säsong på gång där Hiddleston ska reprisera rollen som Jonathan Pine.

Danska Susanne Bier regisserade den uppmärksammade miniserien byggd på en bästsäljare från 1993 av spionromanernas mästare John Le Carré som i Sverige fick titeln Nattjänst. The Night Manager var då ett samarbete mellan amerikanska AMC och brittiska BBC. När det nu görs ett försök att bygga vidare på historien så har BBC slagit sig ihop med Amazon.

Enligt Deadline så går projektet under kodnamnet Steelworks och om allt går enligt plan så sker inspelningen senare i år i London och Sydamerika. Serien är ännu inte formellt beställd, men Deadline säger sig ha hört att parterna tänker ge klartecken för två nya säsonger på en gång.

Hugh Laurie, Tom Hiddleston, Elizabeth Debicki, Olivia Colman och Tom Hollanderi The Night Manager. Foto: BBC

I originalserien spelar Tom Hiddleston (Loki) den före detta brittiska soldaten Jonathan Pine som är nattportier på ett lyxhotell när han rekryteras av en underrättelseofficer, spelad av Olivia Colman. Hans uppdrag är att infiltrera den inre cirkeln i ett kriminellt vapenhandlargäng lett av den charmige men mycket våldsamme Richard Onslow Roper (Hugh Laurie, House).

Den andra säsongen ska utspela sig i nutid. Efter att syrierna tagit Richard Roper får Jonathan Pine två år senare beskedet att Roper är död. I stället ställs Pine inför en ännu mer dödlig utmaning.