Premiärdatum för nya Pretty Little Liars

En ny generation lögnare kommer till HBO Max. I juli är det premiär för Riverdale-skaparen Roberto Aguirre-Sacasas reboot Pretty Little Liars: Original Sin.

Det går undan värre numera i reboot- och revivalbranschen. Pretty Little Liars gick i sju säsonger på Disneyägda Freeform med seriefinal så sent som 2017, men redan är en ny serie baserad på samma YA-romaner av Sara Shepard på väg till tv-tittarna. 

Pretty Little Liars: Original Sin utspelar sig i en ny stad med en ny generation lögnare med nya hemligheter. Bara den fruktade A består.

Att den nya versionen uppges vara mörkare än originalet är föga förvånande med tanke på den estetik som präglat Roberto Aguirre-Sacasas serier Riverdale och Chilling Adventures of Sabrina. Från Netflixserien om tonårshäxan Sabrina hämtas även manusförfattaren Lindsay Calhoon Bring. Däremot är inte skaparen av originalserien Pretty Little Liars, I Marlene King, inblandad i det nya HBO Max-projektet.

De nya lögnarna spelas av Bailee Madison (Imogen), Chandler Kinney (Tabby), Maja Reficco (Noa), Malia Pylies (Minnie) och Zaria (Faran).

Den första teasern innehåller förstås den klassiska frasen: “Got a secret, can you keep it”.

Så här låter HBO Max synopsis för rebooten: ”För 20 år sedan inträffade en serie tragiska händelser som nästan slet sönder arbetarstaden Millwood. I nutid finner sig en grupp tonåringar – en nytt gäng av små lögnare – plågade av en okänd angripare. De får betala för de hemliga synder som deras föräldrar begick för två decennier sedan … liksom för sina egna. I det mörka, coming-of-age skräckliknande dramat Pretty Little Liars: Original Sin befinner vi oss många mil från Rosewood men i samma Pretty Little Liars-universum – i en helt ny stad med en helt ny generation av små lögnare”.

De tre första avsnitten Pretty Little Liars: Original släpps den 28 juli (innebär i praktiken den 29 juli i Sverige). Därefter följer två avsnitt de två påföljande veckorna. Säsongen avslutas den 18 augusti med de tre sista avsnitten.

De sju säsongerna av originalserien finns att streama på HBO Max.