Premiärdatum för nya Pretty Little Liars

En ny generation lögnare kommer till HBO Max. I juli är det premiär för Riverdale-skaparen Roberto Aguirre-Sacasas reboot Pretty Little Liars: Original Sin.

Det går undan värre numera i reboot- och revivalbranschen. Pretty Little Liars gick i sju säsonger på Disneyägda Freeform med seriefinal så sent som 2017, men redan är en ny serie baserad på samma YA-romaner av Sara Shepard på väg till tv-tittarna. 

Pretty Little Liars: Original Sin utspelar sig i en ny stad med en ny generation lögnare med nya hemligheter. Bara den fruktade A består.

Att den nya versionen uppges vara mörkare än originalet är föga förvånande med tanke på den estetik som präglat Roberto Aguirre-Sacasas serier Riverdale och Chilling Adventures of Sabrina. Från Netflixserien om tonårshäxan Sabrina hämtas även manusförfattaren Lindsay Calhoon Bring. Däremot är inte skaparen av originalserien Pretty Little Liars, I Marlene King, inblandad i det nya HBO Max-projektet.

De nya lögnarna spelas av Bailee Madison (Imogen), Chandler Kinney (Tabby), Maja Reficco (Noa), Malia Pylies (Minnie) och Zaria (Faran).

Den första teasern innehåller förstås den klassiska frasen: “Got a secret, can you keep it”.

Så här låter HBO Max synopsis för rebooten: ”För 20 år sedan inträffade en serie tragiska händelser som nästan slet sönder arbetarstaden Millwood. I nutid finner sig en grupp tonåringar – en nytt gäng av små lögnare – plågade av en okänd angripare. De får betala för de hemliga synder som deras föräldrar begick för två decennier sedan … liksom för sina egna. I det mörka, coming-of-age skräckliknande dramat Pretty Little Liars: Original Sin befinner vi oss många mil från Rosewood men i samma Pretty Little Liars-universum – i en helt ny stad med en helt ny generation av små lögnare”.

De tre första avsnitten Pretty Little Liars: Original släpps den 28 juli (innebär i praktiken den 29 juli i Sverige). Därefter följer två avsnitt de två påföljande veckorna. Säsongen avslutas den 18 augusti med de tre sista avsnitten.

De sju säsongerna av originalserien finns att streama på HBO Max.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *