Premiärdatum för Godzillas återkomst i monsterserie

Monarch: Legacy of Monsters är serien där Kurt och Wyatt Russell ska spela samma karaktär. Apple TV+ har släppt en teaser som avslöjar att monsterserien med Godzilla har premiär den 17 november.

Monarch: Legacy of Monsters ingår i bolaget Legendarys så kallade Monsterverse som är en franchise och ett fiktivt universum byggt kring en rad monsterfilmer med Godzilla och King Kong som de centrala karaktärerna och där nästa film heter Godzilla x Kong: The New Empire.

Legendary tar nu också de monstruösa varelserna till tv-skärmarna ihop med Apple TV+ i en sci fi-serie om den mystiska organisationen Monarch som spårar upp monster i de populära Godzilla- och King Kong-filmerna.

Monsterserien inleds med två avsnitt den 17 november. I den första teasern framgår att John Goodman också ingår i rollistan.

Enligt Apple ska serien ”följa på slaget mellan Godzilla och de titaner som jämnade San Francisco med marken och gav den chockerande nya insikten att monstren finns på riktigt. Serien kommer också att följa två syskon som går i sin fars fotspår för att utforska familjens kopplingar till den hemliga organisationen känd som Monarch.”

Olika ledtrådar leder dem till en värld av monster och i slutändan till militärofficer Lee Shaw, karaktären som spelas av både Kurt och Wyatt Russell. Med hjälp av far och son hoppar serien mellan 1950-talet och ett halvt sekel senare då Monarch är hotat av vad Shaw vet. 

I andra roller syns Anna Sawai, Kiersey Clemons, Ren Watabe, Mari Yamamoto, Anders Holm, Joe Tippett och Elisa Lasowski.

Anders Holm och Mari Yamamoto.
Elisa Lasowski och Joe Tippett. Foto: Apple TV+.
Ren Watabe och Kiersey Clemons.