Kurt och Wyatt Russell i Apples monsterserie

Godzilla och andra jättemonster kommer till Apple TV+. Med dem följer Kurt och Wyatt Russell. Far och son ska spela samma karaktär i olika tidsperioder i Monarch: Legacy of Monsters.

Monarch: Legacy of Monsters ingår i bolaget Legendarys så kallade Monsterverse som är en amerikansk franchise och ett fiktivt universum byggt på en rad monsterfilmer med Godzilla och King Kong som de centrala karaktärerna. Legendary har gått ihop med Apple TV+ för att skapa en fantasyserie baserad på de kända varelserna och den mystiska organisationen Monarch som spårar upp monster i de populära Godzilla- och King Kong-filmerna.

För den kreativa delen ansvarar sci fi-veteranen Chris Black (Star Trek Enterprise) tillsammans med seriealbumskaparen Matt Fraction (Marvel Comics Hawkeye). Black är också seriens showrunner.

Enligt Apple ska serien ”följa på slaget mellan Godzilla och titanerna som jämnade San Francisco med marken och gav den chockerande nya insikten att monstren finns på riktigt. Serien kommer också att följa två syskon som går i sin fars fotspår för att utforska familjens kopplingar till den hemliga organisationen känd som Monarch.”

Olika ledtrådar leder dem till en värld av monster och i slutändan till militärofficer Lee Shaw, spelad av både Kurt och Wyatt Russell. Med hjälp av far och son Russell hoppar serien mellan 1950-talet och ett halvt sekel senare då Monarch är hotat av vad Shaw vet.

I andra roller syns Anna Sawai, Kiersey Clemons, Ren Watabe, Mari Yamamoto, Anders Holm, Joe Tippett och Elisa Lasowski.