Apple ska ta Godzilla till tv-rutan

Godzilla och andra kaiju-monster ska nu anpassas även för tv-rutan. Apple och Legendary ska tillsammans göra en Monsterverse-serie.

Bolaget Legendarys så kallade Monsterverse är en amerikansk mediafranchise och ett fiktivt universum, som är centrerat kring en serie av monsterfilmer med Godzilla och King Kong som de centrala karaktärerna. Nu har Legendary ingått ett samarbete med Apple TV+ för att skapa en fantasyserie baserad på varelserna och den mystiska organisation som spårar monster i de populära Godzilla- och King Kong-filmerna.

För den kreativa delen ansvarar sci fi-veteranen Chris Black (Star Trek Enterprise) tillsammans med seriealbumskaparen Matt Fraction (Marvel Comics Hawkeye). Black är också seriens showrunner.

Enligt Apple ska serien ”följa slaget mellan Godzilla och titanerna som jämnade San Francisco med marken och den chockerande nya insikten att monstren finns på riktigt. Serien kommer också att utforska en familjs resa för att avslöja nedgrävda hemligheter och ett arv som länkar dem till den hemliga organisationen som är känd som Monarch.”