Sophie Turner juveltjuv i första stora tv-rollen sedan GoT

Sophie Turner från Game of Thrones transformeras till en skicklig juveltjuv i den brittiska dramaserien Joan.

Skvallersajterna har just nu lilla julafton med alla rykten kring Sophie Turners privatliv och hennes skilsmässa från artisten Joe Jonas. Men den 27-åriga skådespelerskan som slog igenom som Sansa Stark i Game of Thrones är också aktuell i sin yrkesroll.

Sophie Turner har precis avslutat inspelningen av den brittiska dramaserien Joan. Turner gör titelrollen, hennes första stora tv-roll sedan HBO:s omåttligt populära fantasyserie avslutades 2019.

ITV-serien är baserad på Joan Hanningtons fascinerande liv som notorisk juveltjuv. Hannington, som fortfarande lever, blev känd i den undre världen som Gudmodern.

När serien startar är den kompromisslösa Joan i 20-årsåldern och både ärrad och sårbar. Hon är mor till sexåriga dottern Kelly, men fast i ett misslyckat äktenskap med en våldsam och kriminell man vid namn Gary.

När Gary flyr undan rättvisan tar Joan chansen att skapa ett nytt liv för sig själv och dottern. Med ny identitet och omgiven av nya människor utvecklas hon till en mästertjuv och inleder en personlig resa med höga insatser som utmanar alla hennes gränser.

ITV har ännu inte meddelat något premiärdatum för Joan. Om serien blir möjlig att streama i Sverige är också oklart.