Trailer: Mordmysterium med Emma Corrin

I trailern för A Murder at the End of the World snurrar handlingen runt Emma Corrins amatördetektiv Darby Hart. The OA-skaparnas mordmysterium har nu också fått sitt nya premiärdatum.

Brit Marling och Zal Batmanglij skapade tillsammans Netflixserien The OA. Deras nya gemensamma tv-projekt är en vem-gjorde-det-historia i modern tappning. Premissen i FX-serien A Murder at the End of the World påminner om filmen Knives Out, men har att döma av den nysläppta trailern ett mörkare och mer verklighetsgrundat anslag.

Emma Corrin (prinsessan Diana i The Crown) spelar hackaren och amatördetektiven Darby Hart. En tillbakadragen miljardär spelad av Clive Owen har bjudit henne och elva andra gäster till en retreat på en avskild och snöbeklädd plats på Island. När en av gästerna hittas död måste Darby Hart kämpa mot konkurrerande intressen för att bevisa att det handlar om ett mord och hon måste göra det innan mördaren hinner ta fler liv.

Britt Marling som spelade huvudrollen i The OA har en nyckelroll även i FX-serien. Detta utöver att dela ansvaret för manus och regi med kompanjonen Zal Batmanglij.

Miniserien A Murder at the End of the World skulle ha haft premiär den 29 augusti på den amerikanska streamingtjänsten Hulu, men flyttades fram på grund av strejkerna i Hollywood. Nytt premiärdatum är den 14 november. När det kan bli aktuellt med svensk premiär på Disney+ är en senare fråga.