Premiärdatum för Finchers Mindhunter

En ny serie av David Fincher är automatiskt en tv-händelse. Och särskilt när regissören nu återvänder till seriemördargenren. Mindhunter landar hos Netflix den 13 oktober. 

För att veta hur en galning agerar så måste man veta hur galningen tänker. Det är med den utgångspunkten som två FBI-agenter – spelade av Jonathan Groff (Looking) och Holt McCallany (CSI Miami) – tar tittarna med på en otäck och nervkittlande resa.

Anna Torv (Fringe) har också en framträdande roll som psykolog i den mörka dramaserien, som utspelar sig 1979 då termen seriemördare fortfarande var ett nytt begrepp.

Mindhunter bygger som många andra tv-serier på en litterär förlaga (läs om tio bästsäljare som blir tv-serier under 2017 här). Boken Mind Hunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit utkom 1996. Den är skriven av den före detta agenten John Douglas ihop med Mark Olshaker. Douglas var en av de första som jobbade med att utveckla tekniker och strategier för att jaga seriemördare och våldtäktsmän och har själv fungerat som inspiration för flera fiktiva karaktärer, som Jack Crawford i När lammen tystnar, Will Graham i Hannibal och Jason Gideon i Criminal Minds.

Tv-serien Mindhunter produceras av regissören David Fincher ihop med bland andra skådespelerskan Charlize Theron via hennes produktionsbolag. Fincher regisserar själv premiäravsnittet. Det är inte första gången som den meriterade regissören intresserar sig för psyket hos seriemördare. Han gjorde det både i genombrottsfilmen Seven och senare i Zodiac. Tv-mässigt är Mindhunter Finchers andra projekt ihop med Netflix efter framgångarna med det politiska dramat House of Cards.

Den första säsongen av Mindhunter kommer till Netflix den 13 oktober. Här är den första trailern:

https://www.youtube.com/watch?v=iIZU4mjNZpE&feature=youtu.be