Fincher & Theron bakom ny Netflix-serie

Charlize Theron är den senaste i raden av Hollywoodstjärnor som ger sig in i tv-världen. Hon och regissören David Fincher står bakom den nya Netflix-serien Mindhunter.

Stjärnregissören David Fincher är redan väl bekant med Netflix som exekutiv producent för House of Cards, det politiska dramat som för tre säsonger sedan satte Netflix på tv-kartan. Då samarbetade han med Kevin Spacey. Den här gången arbetar Fincher också tillsammans med en Oscarsbelönad skådespelare, nämligen Charlize Theron, senast aktuell i Mad Max: Fury Road.

Mindhunter bygger på boken Mind Hunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit, utkommen 1996 och skriven av den före detta agenten John Douglas ihop med Mark Olshaker. John Douglas var en av de första som jobbade med att utveckla tekniker för att jaga seriemördare och våldtäktsmän och har själv fungerat som inspiration för flera fiktiva karaktärer, som Jack Crawford i När lammen tystnar, Will Graham i Hannibal och Jason Gideon i Criminal Minds.

Fincher och Theron ska från början ha utvecklat serien för HBO, men Mindhunter har nu alltså hamnat hos Netflix. Streamingtjänsten har dock hittills avstått från att kommentera uppgifterna som ursprungligen kommer från Deadline.com.