David Fincher följer upp House of Cards med HBO-komedi

Stjärnregissören David Fincher ska göra ytterligare en tv-serie. Efter House of Cards kommer Video Synchronicity, en komedi som utspelar sig i Los Angeles 1983.

Det är Hollywood Reporter som avslöjar att HBO beställt en säsong av komedin med halvtimmeslånga avsnitt som går under arbetsnamnet Video Synchronicity (kallades tidigare Living on Video). David Fincher, som Oscarnominerats två gånger (The Social Network och Benjamin Button), ska precis som med Netflix-serien House of Cards både regissera och producera.

Handlingen kretsar kring Robby, en ung man som hoppar av collage och åker till Hollywood för att förverkliga drömmen om att regissera en science fiction-film, men som i stället får jobb som produktionsassistent på ett företag som gör musikvideor. Ett serieupplägg som ger Entourage-vibbar.

Rollen som Robby spelas av Charlie Rowe som fick sitt genombrott i Red Band Society. Andra skådespelare som uppges vara aktuella för den nya serien är Sam Page (som samarbetat med Fincher i House of Cards), Jason Flemying, Kerry Condon, Elisabeth Lail, Corbin Bernsen och Paz Vega.