Bobby Cannavale förstärker Mr Robot 3.0

Bobby Cannavale spelar en lakonisk försäljare av begagnade bilar när Mr Robot den 11 oktober återkommer med sin tredje säsong. Eller i hackartermer: Mr Robot 3.0.

Mr Robot är hackardramat som slog tv-världen med häpnad för två år sedan. Både kritiker och tittare älskade serien och Rami Malek belönades förra året med en Emmy för bästa manliga huvudroll i en dramaserie. Den andra säsongen levde inte riktigt upp till briljansen i den första, men förväntningarna är likafullt stora när serien nu snart ska följa upp den förra säsongens cliffhanger.

Seriens skapare och regissör, Sam Esmail, har inte gjort någon hemlighet av att huvudpersonen Elliot Alderson (Rami Malek) är vid liv när Mr Robot i oktober drar igång säsongen som av USA Networks PR-team dubbats till season_3.0. Den som avlossade skotten på order av Elliots Mr Robot-personlighet (Christian Slater) var Tyrell Wellick, spelad av svensken Martin Wallström.

Bobby Cannavale som bilförsäljaren Irving. Foto: Michael Parmelee/USA Network

Trion kommer att ha fortsatt stora roller, men det dyker också upp nya karaktärer. Tv-kanalen USA Network har precis släppt den första bilden på en mustasch- och glasögonförsedd Bobby Cannavale (senast i Netflix-komedin Master of None, men mest känd från HBO-serierna Vinyl och Boardwalk Empire) i rollen som bilförsäljaren Irving. Kanalen har också bekräftat att BD Wongs Whiterose har en större roll i säsong 3, vilket talar för att vi kommer att få se mer av The Dark Army i den nya säsongen.

Hängivna fans som vill veta mer om den kommande säsongen kan försöka knäcka de koder som seriens officiella Twitterkonto (@whoismrrobot) twittrat ut tidigare i dag. Tiden verkar också vara av särkilt stor betydelse i 3.0-säsongen, i alla fall om man får tro den här tickande teasern:

Här är också den ännu färskare trailern där premiärdatumet avslöjas:

https://www.youtube.com/watch?v=CmtaZ8sOfbk

När SVT och SVT Play väljer att sända den nya avsnitten återstår att se, men förhoppningsvis lika tätt inpå som förra året.

I väntan på den nya säsongen går det att streama de två första säsongerna av Mr Robot både hos Viaplay och HBO Nordic.