Januaridebut för How I Met Your Father

How I Met Your Father närmar sig premiär. Hilary Duff och de andra i spinoffen presenterade själva datumet i en video på sociala medier.

Komediserien How I Met Your Mother gick på CBS i nio säsonger innan historien avslutades med ett kritiserat antiklimax 2014. Sedan dess har det gjorts flera försök att få till en spinoff utan att lyckas. Fram tills nu.

Isaac Aptaker och Elizabeth Berger (This is Us) ligger bakom How I Met Your Father som välsignats av originalseriens skapare Craig Thomas och Carter Bays. De två senare finns med i kulisserna som exekutiva producenter för spinoffen.

Hilary Duff slog igenom i tv-serien Lizzie McGuire och syntes senast i Younger. Hon spelar Sophie som för sin son berättar historien om hur hon mötte hans far, ungefär som Ted Mosby gjorde i originalserien.

Berättelsen katapultar tittarna tillbaka till år 2021 när Sophie och hennes närmaste vänkrets – Jesse (Lowell), Valentina (Raisa), Charlie (Ainsley), Ellen (Tran) och Sid (Sharma) – försöker lista ut vad de vill ha ut av livet och hur man hanterar kärleken i en tid av dejtingappar och obegränsade valmöjligheter. Kim Cattrall lånar ut sin röst till den äldre versionen av Sophie.

I videon avslöjar skådespelarna i serien själva att How I Met Your Father har premiär den 18 januari på Disneyägda streamingtjänsten Hulu. Två avsnitt släpps på premiärdagen, därefter ett i veckan. För svenska tittare är Disney+ det mest troliga alternativet för spinoff-serien.

Alla nio säsonger av How I Met Your Mother finns fortfarande på svenska Netflix.