Rhea Seehorn i ny Vince Gilligan-serie

Den som saknar Better Call Saul får nu lite tröst. Vince Gilligan har skapat en ny serie som ska ledas av Rhea Seehorn. Apple TV+ vann budgivningen.

Vince Gilligan skapade Breaking Bad och var medskapare till spinoffen Better Call Saul som precis satt punkt för historien om Jimmy McGills transformation till Breaking Bad-advokaten Saul Goodman. Rhea Seehorn spelade advokaten Kim Wexler och belönades i år med en Emmy-nominering.

Nu ska Gilligan och Seehorn fortsätta samarbetet, men hos Apple TV+ som vann kampen om prestigeprojektet. Den ännu titellösa serien har fått klartecken för två säsonger direkt. Vad den ska handla om är fortfarande höjt i dunkel, men Gilligan har gjort ett uttalande som skvallrar om något helt annat än vad vi vant oss från Breaking Bad-universumet: “Efter 15 år så tänkte jag att det var dags att ta en paus från att skriva om antihjältar … och vem är mer heroisk än den briljanta Rhea Seehorn. Det är inte en dag för tidigt att ge henne en egen serie och jag har turen att få jobba med henne”.

Vince Gilligan fortsätter: “Och vilken trevlig symmetri att få återförenas med Zack Van Amburg, Jamie Erlicht och Chris Parnell! Jamie och Zack var de första som sa ja till Breaking Bad för alla dessa år sedan. De har byggt ett fantastiskt team hos Apple och jag och min långvariga partner hos Sony Pictures Television ser fram emot att arbeta med dem.”