Möt Tim Burtons nya familjen Addams

Tim Burtons familjen Addams-serie har fått sitt namn efter dottern Wednesday. Nu har Netflix också släppt bilder på resten av den ikoniska familjen.

Den enda dottern i den excentriska aristokratfamiljen får nu en egen Netflixserie som markerar Tim Burtons debut som tv-regissör och är döpt till Wednesday. Titelrollen görs av Jenna Ortega (The Fallout). Mamma Morticia spelas av Catherine Zeta-Jones, pappa Gomez av Luis Guzmán och brorsan Pugsley av Isaac Ordonez.

Netflix har låtit Vanity Fair publicera de första bilderna på familjen.

I Netflixserien är inte längre Wednesday ett barn utan en tonåring som går på high school och är mer oberoende. Enligt det synopsis som presenterats tidigare utgår Netflixserien från Wednesdays tillvaro som student på Nevermore Academy. Där försöker hon lära sig behärska sin framväxande siarförmåga, få stopp på en mordräd som terroriserat den lilla staden och lösa det övernaturliga mysterium som för 25 år sedan påverkade hennes föräldrar – samtidigt som hon navigerar nya och tilltrasslade relationer på Nevermore.

Här är också en sprillans ny teaser där vi får lära känna Jenna Ortegas Wednesday Addams.

Christina Ricci, som spelade Wednesday i filmen från 1990 som Tim Burton tackade nej till att regissera, återvänder till Addams-universumet, men inte som Wednesday som vuxen utan som en ny ännu hemlig karaktär.

Kompanjonerna Alfred Gough och Miles Millar (Into the Badlands) har skapat serien och författat pilotavsnittet. “Ambitionen har varit att göra en åtta timmar lång Tim Burton-film”, säger Miles Millar till Vanity Fair.

Något premiärdatum har ännu inte annonserats för Wednesday som kommer till Netflix någon gång i höst.