Capaldi mot Jumbo i kriminalserie hos AppleTV+

Peter Capaldi och Cush Jumbo spelar detektiver som hamnar på var sin sida av ett historiskt mordfall. Trhillerserien Criminal Record kommer till Apple TV+ i januari.

Peter Capaldi är känd som den tolfte doktorn i Doctor Who och syntes senast i The Devil’s Hour. Cush Jumbo är mest känd från The Good Wife och The Good Fight.

Båda medverkade också i Torchwood och återförenas nu i Criminal Record. Jumbo spelar kriminalpolisen June Lenker, en ung kvinna i början av karriären och Peter Capaldi kriminalchefen Daniel Hegarty, en man med goda kontakter som är fast besluten av försvara sitt goda namn. 

Ett anonymt telefonsamtal leder till att de två briljanta detektiverna hamnar i en konfrontation över en gammalt mordfall. 

Criminal Record beskrivs av Apple TV+ som en kraftfull, karaktärsdriven thrillerserie som utspelar sig i hjärtat av det samtida London.

Den brittiska kriminalserien berör också ämnen som ras, institutionellt misslyckande och strävan efter att hitta en gemensam grund i ett polariserat Storbritannien. 

Apple TV+, som precis släppt de första bilderna från Criminal Record, inleder serien med två avsnitt den 12 januari. Därefter släpps ett i veckan.