Peet och Slater i Dirty John säsong 2

The Betty Broderick story är underrubriken till säsong två av true crime-antologin Dirty John. Amanda Peet och Christian Slater syns i huvudrollerna.

Tv-serien Dirty John är baserad på en podcast av Christoffer Goffard. Den första säsongen hade premiär i november 2018 och handlade om Debra Newells passionerade och farliga relation med den karismatiska och manipulativa John Meehan. Connie Britton och Eric Bana hade huvudrollerna.

I den nya säsongen är det Amanda Peet och Christian Slater som spelar kärleksparet. Dirty John: The Betty Broderick Story handlar om äktenskapet och skilsmässan mellan Betty (Amanda Peet) och Daniel Broderick (Christian Slater) i en true crime-berättelse som spänner över 20 år.

Handlingen i antologiserien, som nu flyttat från Bravo till USA Network, beskrivs så här: “Efter år av uppoffringar och lidande för att hjälpa Dan under hans läkar- och advokatutbildning och fram till att han exploderade till San Diegos juridiska superstar, njuter äntligen Betty till fullo av allt arbete som de lagt ned. Detta tills Dan anställer Linda, en smart och vacker kvinna utan bagage, med vilken han kan glömma allt det jobbiga från förut”.

Mer finns inte anledning att spoila, men den som vill kan googla Betty Broderick för att få veta mer om den snaskiga historien som utspelade sig för 30-talet år sedan.

Den 2 juni är det premiär för Dirty John: The Betty Broderick Story på USA Network. I Sverige finns den första säsongen av Dirty John tillgänglig på Netflix och den andra säsongen lär också leta sig dit så småningom.