Amerikansk häxserie med Amalia Holm

Hon har synts i många svenska tv-sammanhang, men nu är Amalia Holm även på väg mot ett genombrott i Hollywood. Som häxa i Motherland: Fort Salem.

Amalia Holm föddes i Norge 1995, men är uppväxt och bosatt i Sverige. Hon har redan en lång resumé och har synts i svenska tv-serier som En delad värld, Saltön och Jägarna. Internationellt har hon bland annat medverkat i miniserien Playground och hade en liten roll i filmen The Girl in the Spider’s Web.

I mars var det premiär för Motherland: Fort Salem, en dramaserie med övernaturliga inslag som utspelar sig i en alternativ kvinnodominerad värld och visas på Disneyägda kanalen Freeform. I centrum för historien finns tre häxor som anslutit sig till den amerikanska armén.

Amalia Holm spelar Scylla Ramshorn, den ena parten i seriens hittills mest prominenta kärlekshistoria. Scylla är tystlåten och mystisk och av oklara skäl i hemlighet medlem i terroristorganisationen The Spree när hon förälskar sig i en av de tre huvudkaraktärerna, Raelle (Taylor Hickson).

Amalia Holm (till vänster) och Taylor Hickson som Scylla och Raelle. Foto: Freeform/David Bukach)

När och om serien kommer att kunna streamas i Sverige återstår att se och kan möjligen ha att göra med de stora streamingtjänsternas positionering och lanseringen av Disney Plus senare i sommar.

Svensk-norska Amalia Holm är även aktuell i norska Viaplay-serien Delete Me där svenska Happy Jankell också finns i rollistan. Ungdomsdramat utforskar ämnen som vänskap, sex och svartsjuka. En läckt sexvideo och en hämndgirig hackare driver historien framåt.

Thea Sofie Loch Næss, Axel Bøyum och Amalia Holm medverkar i Delete Me. Foto: Nicolas Peyrau

”När vi fick höra om Delete Me fanns det inte mycket att tveka på. Det är ett drama som tar upp den pressade verklighet som många ungdomar lever i idag, samtidigt som att det är en spännande historia att följa. Dessutom är skådespelarna några av Nordens största talanger”, säger Filippa Wallestam, EVP och chief content officer på Nent Group som äger Viaplay.

När inspelningen inleddes i februari var planen att Delete Me skulle få premiär i december. Det är oklart om inspelningen hann slutföras innan coronautbrottet och huruvida tidsplanen ligger fast.