Parsons i Murphys Hollywood-serie

Stjärnorna blir allt fler i Hollywood – tv-serien Hollywood alltså. Jim Parsons, Dylan McDermott och Samara Weaving är klara för Ryan Murphys Netflixserie.

Ett kärleksbrev till filmstadens guldår. Så har Ryan Murphy kortfattat beskrivit sin nya serie Hollywood, ett av många projekt i superproducentens Netflixportfölj där den första serien, The Politician, hade premiär i fredags.

Hollywoods guldår betyder 1940-tal och perioddrama. Mer än så är inte känt om innehållet i tv-serien. Däremot blir rollistan allt längre. Darren Criss, Jeremy Pope och David Corenswet var klara sedan förut. Nu har sex namn till adderats.

Mest kända är Jim Parsons, som spelat Sheldon Cooper i 281 avsnitt av Big Bang Theory, och Dylan McDermott, som slog igenom i Advokaterna och även har en roll i The Politician. Men hetast just nu av de nya namnen är nog ändå Samara Weaving som hyllats för sin insats i skräckfilmen Ready or Not. Även Holland Taylor, Patti LuPone, Maude Apatow, Joe Mantello, Laura Harrier och Jake Picking kommer att medverka i Hollywood-serien.

Ryan Murphy har ytterligare ett antal Netflixserier under produktion. Bland annat en prequel-serie till Gökboet, centrerad på sjusköterskan Ratched med Sarah Paulson i huvudrollen. Netflix har redan beställt två säsonger av Ratched. Murphys produktionsbolag ska också göra tv-serier av Broadway-succéerna The Boys in the Band och The Prom. Meryl Streep, Nicole Kidman och Ariana Grande ryktas vara klara för The Prom.