Murphys American Story-franchise växer

Efter Impeachment kommer Studio 54. Dessutom utvidgar Ryan Murphy sin American Story-franchise med nya spinoff-serier.

Ryan Murphy hör till Hollywoods mest profilstarka tv-producenter. Han är också en av de mest produktiva. Förutom alla serier inom ramen för Murphys lukrativa Netflix-deal så utvidgar han ständigt den American Story-franchise som föddes och fortfarande växer hos kabelkanalen FX. American Horror Story, American Horror Stories och American Crime Story följs nu av American Sports Story och American Love Story.

Inom kort anländer både säsong tio av American Horror Story och säsong tre av American Crime Story. Här är trailern för American Horror Story: Double Feature som har premiär den 25 augusti med gamla bekanta Horror-skådespelare som Sarah Paulson, Even Peters, och Kathy Bates. Double Feature består av två delar, i Red Tide kommer monstren från havet och i Death Valley kommer hotet från utomjordingar.

Premiärdags är det också för American Crime Story som nu är framme vid den tredje säsongen. Den 2 september inleds Impeachment, om riksrättsåtalet mot Bill Clinton som följde efter att presidenten ljugit om sin affär med Vita huset-praktikanten Monica Lewinsky. Här är en färsk trailer med bland andra Beanie Feldstein, Clive Owen, Edie Falco och Murphy-musan Sarah Paulson.

Ryan Murphy har i veckan bekräftat att nästa Crime-story kommer att handla om den legendariska nattklubben Studio 54, symbol för diskoeran i slutet av 1970-talet. Studio 54: American Crime Story ska berätta historien om klubbens ägare Steve Rubell och Ian Schrager, deras raketfärd mot stjärnorna och det episka fallet när de åkte fast för skattebrott.

American Horror Story har redan förnyats över 13:e säsongen och nutöver detta har Ryan Murphy också presenterat två nya antologispinoffer i sin och FX American Story-franchise.

Den första säsongen av American Sports Story ska handla om Aaron Hernandez, stjärna i amerikansk fotboll och 2015 dömd för mord. Serien ska utforska ”kopplingarna mellan de olika delarna av hans identitet, hans familj, hans karriär, hans självmord och arvet som efterlämnats inom idrotten och den amerikanska kulturen”.

American Love Story ska handla om sanna kärlekshistorier som fascinerat människor runt om i världen. Den första säsongen ska berätta historien om förhållandet och det allt mer ansträngda äktenskapet mellan John F Kennedy jr och Carolyn Bessette som så tragiskt avslutades med att paret miste livet i en flygolycka i juli 1999.