Trailer: Den stora jakten i The Wheel of Time

Fares Fares är tillbaka som den mäktige Ishmael, och nya fiender gör också entré i den andra säsongen av The Wheel of Time. Amazon Prime har släppt den första trailern för säsong två.

När de första bilderna från den andra säsongen presenterades fanns Fares Fares med igen i nyckelrollen som Ishmael, människan som förkroppsligar The Dark One, mörkrets furste. Han har synts i drömmar och finns också med i den trailer som precis har släppts för fantasyserien som är baserad på Robert Jordans omfattande boksvit The Wheel of Time, i Sverige känd som Sagan om drakens återkomst.

Den andra säsongen bygger delvis på den andra boken The Great Hunt, där Seanchan-folket har en viktig roll. De har i åratal samlat på sig resurser för att återta den kontinent som deras förfäder kom ifrån. Ishmael går sida vid sida med Lady Suroth och Loial på en av de första bilderna som släpptes (se här).

Bomdsonen Rand al’Thor (Josha Stradowski) trodde att han krossat Mörkrets furste, men hjulen fortsätter snurra enligt den cykliska tidsuppfattningen och ondskan i världen består. I säsong två närmar sig den sista striden. Både nya och gamla hot uppsöker Rand och hans unga vänner som nu är utspridda över världen. Moiraine Damodred (Rosamund Pike) kan inte längre hjälpa dem och de måste nu hitta andra källor till styrka, i varandra och i sig själva. I ljuset eller i mörkret.

The Wheel of Time har premiär för säsong två den 1 september och är redan förnyad även för en tredje säsong hos Amazon Prime.