Olivia Colman aktuell för Marvel-serie

Hon har drömt om att spela en Marvel-skurk. Nu är drömmen på väg att bli verklighet. Olivia Colman förhandlar om en roll i Marvel-serien Secret Invasion.

Det är Variety som säger sig ha källor som bekräftat att Oscarsbelönade Olivia Colman just nu förhandlar om en roll i Secret Invasion, en av många Marvel-serier som är på väg till streamingtjänsten Disney Plus.

Samuel L Jackson och Ben Mendelsohn ska i Secret Invasion reprisera sina roller som Nick Fury och Talos. Kingsley Ben-Adir (One Night in Miami) är också klar för en skurkroll sedan tidigare. Vilken karaktär som det är tänkt att Olivia Colman ska spela är i nuläget okänt.

För Olivia Colman är det en dröm som nu är på väg att gå i uppfyllelse. En dröm som hon i stort sett hade räknat bort enligt en intervju med Vulture från 2016. Där fick den brittiska skådespelerskan frågan om det finns någon roll hon önskar sig som hon fortfarande inte blivit erbjuden. ”Jag har alltid velat spela en Marvel-baddie. En mäktig extraordinär kvinna. Någon med superkrafter vore väldigt kul, men jag är osäker på hur många medelålders kvinnor Marvel har plats för”, svarade Colman då.

Olivia Colman är en av film- och tv-världens mest hyllade och respekterade skådespelare, känd för sin Oscarsbelönade insats i filmen The Favourite och för tv-roller i Broadchurch, The Night Manager, Fleabag och The Crown. På söndagens Oscarsgala är hon birollsnominerad för The Father.