Ny Downton Abbey-film i december

Det blir en spinoff på spinoffen av den älskade tv-serien Downton Abbey. Film nummer två kommer till biograferna redan i december.

Det hyllade brittiska kostymdramat som har Emmy-belönats mer än någon annan icke-amerikansk tv-serie tog farväl 2015 efter sex säsonger och en avslutande julspecial. Men fyra år senare var familjen Crawley och dess tjänstefolk tillbaka – då i långfilmsformatet.

Den första filmen blev en sådan framgång att det nu blir en spinoff på spinoff-filmen. Inspelningen har precis startat av en långfilm som kommer att gå upp på biograferna den 22 december i år.

Hela gänget återvänder inklusive seriens skapare Julian Fellowes som skrivit samtliga avsnitt samt filmmanuset. I den nya filmen får originalskådespelarna dessutom sällskap av Hugh Dancy (Hannibal), Laura Haddock (Guardians of the Galaxy), Nathalie Baye (Catch Me If You Can) och Dominic West (The Affair). 

“Efter ett utmanande år med så många av oss separerade från våra familjer och vänner, känns det som en stor tröst att bättre tider ligger framför oss och att vi kommande jul blir återförenade med de mycket älskade karaktärerna i Downton Abbey”, kommenterar Gareth Neame på Carnival Films som producerar filmen ihop med Focus Features.