Första bilderna från Inventing Anna

Shonda Rhimes har delat med sig av de första bilderna från Inventing Anna. Julia Garner spelar bedragerskan Anna Delvey i Netflix miniserie.

Grey’s Anatomy-skaparen Shonda Rhimes flyttade sitt produktionsbolag Shondaland från ABC till Netflix efter en miljarddeal för fyra år sedan. Under åren som passerat har Shondaland inte precis spottat ur sig Netflix-produktioner Ryan Murphy-style, men den första serien, Bridgerton, blev en stor framgång och var fram tills Squid Game släpptes Netflix största tv-serie enligt streamingtjänstens eget sätt att räkna.

Bridgerton var dock inte skapad av Shonda Rhimes. Det är däremot miniserien Inventing Anna, den första serien som Rhimes själv skapat och skrivit manus till sedan Scandal.

Inventing Anna bygger på en sann historia om den ökända bedragerskan Anna Delvey. Dramaserien är inspirerad av en viral New York Magazine-artikel av Jessica Pressler med rubriken “How Anna Delvey Tricked New York’s Party People”. Delvey, vars riktiga efternamn är Sorokin, lyckades med falsk identitet charma den yngre delen av New York-eliten – och sno deras pengar.

Julia Garner och Anna Chlumsky i Inventing Anna. Foto: Nicole Rivelli/Netflix

Anna Delvey gestaltas i tv-serien av Julia Garner, redan välkänd för Netflixpubliken för sin dubbelt Emmy-belönade biroll i Ozark. Anna Chlumsky (Veep) spelar journalisten som undersökte Anna Delvey-fallet och i väntan på rättegången hamnade i ett hatkärleksförhållande med den ryska bluffmakerskan som bland annat påstod sig vara en tysk arvtagerska god för miljarder. Så sent som 2019 dömdes Anna Sorokin till ett långvarigt fängelsestraff.

Medverkar gör även bland andra Laverne Cox (Orange is the New Black), Katie Lowes (Scandal), Jeff Perry (Scandal) och Alexis Floyd (The Bold Type). Dave Frankel har regisserat två av avsnitten, inklusive pilotavsnittet.

Här är de övriga bilderna som Shonda Rhimes i dag har twittrat ut till sina nästan två miljoner följare.

Inventing Anna får enligt Variety premiär på Netflix i februari 2022.

Artikeln uppdaterad 2021-11-02 med premiärmånad.