Nytt kapitel av Netflix ”Haunting”-serie

En säsong till, men med nya karaktärer. The Haunting of Bly Manor heter nästa kapitel av Netflix skräckserie som nu blivit till en antologi.

The Haunting of Hill House var en av förra årets största Netflixsuccéer. Shirley Jacksons romanklassiker från 1959 bearbetades till tv-serie av skräckens mästare Mike Flanagan och hans kompanjon Trevor Macy.

Framgångarna har nu resulterat i en lukrativ deal för Flanagan och Macy, som binder duon till Netflix i flera år. I dealen ingår att de ska skriva ett nytt kapitel i The Haunting-antologin, men också skapa nya skräckhistorier för streamingjätten.

“Mike Flanagan och Trevor Macy är mästerliga på att skapa autentiskt skrämmande historier som får publiken att sitta som på nålar utan att kunna titta bort. Vi ser fram emot att fortsätta partnerskapet med dem både vad gäller Haunting-serien och andra projekt”, kommenterar Netflix innehållschef Cindy Holland.

The Haunting of Bly Manor kommer att baseras på Henry James gotiska spökroman från 1898, The Turn of the Screw (i svensk översättning: När skruven dras åt), där historien utspelar sig i en gammal herrgård på landet. Det har tidigare satts upp Broadwaypjäs samt spelats in både en biofilm (The Innocents från 1961) och en tv-film (2009) baserade på samma bok.

Den nya säsongen börjar spelas in senare i år och landar någon gång under 2020. Det är inte uteslutet att några av skådespelarna från den första säsongen dyker upp igen, men de kommer då att spela nya karaktärer. Historien om Crain-syskonen är enligt skaparen Mike Flanagan avslutad.