Green Lantern-serie beställd av HBO Max

Ännu en superhjälteserie är beställd. I HBO Max-versionen av Green Lantern kommer tittarna att få möta inte bara en utan ett flertal ”gröna lyktor”.

I filmen från 2011 spelade Ryan Reynolds Green Lantern, hjälten som i Sverige tidigare gått under namnet Gröna Lyktan. Men Green Lantern är egentligen det kollektiva namnet på ett flertal olika seriefigurer som genom åren förekommit i DC Comics-universumet. Det har man tagit fasta på i den tv-serie som just nu utvecklas av Greg Berlantis produktionsbolag, samma Berlanti Productions som ligger bakom alla DC-serier hos The CW som precis som den nya streamingtjänsten HBO Max ägs av Warner Media.

Det är Variety som kan berätta att den nya serien kommer att inkludera bland andra Guy Gardner, Jessica Cruz, Simon Baz och Alan Scott, den allra första Green Lantern som skapades 1940 och är en homosexuell man som fått sin kraft från en mystisk grön lykta. Samtliga bekämpar ondska med hjälp av kraftringar som ger dem olika typer av superkrafter och är medlemmar i Green Lantern Corps, en intergalaktisk polisbyrå.

Även fanfavoriter som Sinestro, den före detta mentorn som blivit Green Lanterns ärkefiende, och Kilowog, utbildare av nya Green Lantern Corps-rekryter, kommer att finnas med i det manus som skrivs av Seth Grahame-Smith och Marc Guggenheim. 

HBO Max har beställt tio avsnitt av Green Lantern.