Trailer för Stephen King-serien 11.22.63

Stephen King-romanen 11.22.63 har blivit tv-serie med hjälp av superproducenten JJ Abrams. I en ny trailer ser vi James Franco öppna dörren till en svunnen tid. 

Bestsellerförfattaren vände sig själv direkt till JJ Abrams för att få sin tidsresethriller 11.22.63 omvandlad till tv-serie. Och Abrams tvekade inte. “Min inblandning består mest i att Stephen King ringde mig och frågade om jag ville bli delaktig. Jag älskade boken så mycket och han visste det”, berättade Abrams under en TCA-panel i helgen. Abrams, som själv var upptagen med den nya Star Wars-filmen, valde sedan Bridget Carpenter (The Red Road) som showrunner för miniserien eftersom han länge velat arbeta med henne.

James Franco hade redan läst boken när han fick frågan att spela huvudrollen i 11.22.63. Francos karaktär heter Jake Epping och är en vanlig lärare som får i uppdrag av sin döende vän Al Templeton (Chris Cooper) att resa tillbaka i tiden för att förhindra mordet på John F Kennedy. Vännen har nämligen hittat en portal till 1958 i lagret på sin restaurang.

Att Jake, efter att ha tagit klivet tillbaka i tiden, förälskar sig i bibibliotekarien Sadie Dunhill (Sarah Gadon) ingår inte i planen. Hans uppdrag hotas också av Lee Harvey Oswald (Daniel Webber). Josh Duhamel, T R Knight, Cherry Jones, Lucy Fry och George MacKay finns också i rollistan.

Miniserien består av åtta avsnitt. Den 15 februari är det premiär på streamingtjänsten Hulu. Vi väntar fortfarande på att en svensk streamingtjänst ska plocka upp serien.