Trailer: Mordmysterium i The Gloaming

Nordic noir men i Tasmanien. Det är i alla fall en mörk kriminalhistoria som berättas i den australiska serien The Gloaming.

Emma Booth (Once Upon a Time) spelar detektiven Molly McGee som leder utredningen av ett brutalt kvinnomord. Hon tvingas ta hjälp av kollegan Alex O’Connell (Ewan Leslie, Top of the Lake), som hon delar ett traumatiskt förflutet med och inte pratat med på 20 år.

Så småningom upptäcker duon att kvinnomordet kan kopplas till ett olöst så kallat cold case. Jakten på sanningen leder, enligt den officiella beskrivningen, till ”politisk korruption och skumraskaffärer som är sammanflätade med ondskefulla brott och ockult praktiserande”.

I rollistan finns även bland andra Martin Henderson (Grey’s Anatomy, Virgin River) och Rena Owen (The Orville).

Kriminalserien utspelar sig på ön Tasmanien och är skapad av Veronica Madden (The Bill). Av trailern framgår att seriens titel refererar till tiden mellan solnedgång och mörker, mellan liv och död.

The Gloaming har kunnat streamas i Australien sedan ett år tillbaka, men har nu också plockats upp av amerikanska Starz där serien får premiär den 21 mars. Det borde betyda goda chanser att serien kommer till Viaplay som numera är nordisk partner till Starz streamingtjänst Starzplay.

En andra säsong av The Gloaming ska vara under produktion i Tasmanien.