John Cenas Peacemaker får egen serie

Skådespelaren och wrestlingstjärnan John Cena ska spela superhjälten Peacemaker. Både i den nya Suicide Squad-filmen och i en HBO Max-serie.

John Cena debuterar som superhjälten Peacemaker i filmen The Suicide Squad (fristående och bara löst kopplad till filmen från 2016), som kommer till biograferna 2021, om nu tidsplanen håller med tanke på covid-19. Filmen får i sin tur en tv-spinoff med Peacemaker som huvudperson. Regissören James Gunn ska skriva manus till samtliga åtta avsnitt av The Peacemaker och även regissera flera avsnitt av HBO Max-serien.

Planen är att tv-serien ska börja spelas in i början av nästa år, innan James Gunn blir för upptagen med Guardians of the Galaxy: Vol. 3.

Karaktären Peacemaker dök upp för första gången 1966 och blev en del av DC Comics-universumet i mitten av 1980-talet. Christopher Smith-versionen, som John Cena ska porträttera, är pacifist och diplomat. Ändamålen helger medlen för Smith som vill ha fred men är villig att använda superhjältekrafter och offra liv på vägen för att nå dit.

John Cena får i tv-serien sällskap av Steve Agee. Agee tar karaktären John Economos över till HBO Max. Vilka fler karaktärer som kan tänkas hoppa från film till tv-serie återstår att se.

Den nya amerikanska streamingtjänsten HBO Max ingår i samma familj som Warner Bros som äger tv-rättigheterna för karaktärerna i DC Comics-världen. Det betyder att det finns goda chanser att Peacemaker även anländer till HBO Nordic.

HBO Max har också gett klartecken för en spinoff från Matt Reeves kommande Batman-film.