Nytt brutalt mordfall för Perry Mason

Matthew Rhys återvänder till 1930-talets USA och den luggslitna detektiven Perry Mason. HBO har äntligen gett säsong två ett premiärdatum och en teaser.

HBO-serien lånar sitt namn från den skickliga och rutinerade försvarsadvokat som skapades av Erle Stanley Gardner och gjordes till en ikoniskt tv-karaktär av Raymond Burr. 

Den plågade privatdetektiven i HBO-serien har dock inte särskilt mycket gemensamt med sin klassiska tv-namne. I säsong ett berättades en rå och våldsam kriminalhistoria som utspelade sig i Los Angeles 1931. I säsong två hoppar serien lite framåt i tiden, men den socioekonomiska situationen är lika deprimerande.

Foto: Merrick Morton/HBO

Enligt säsongens synopsis har det gått månader efter att Dodson-fallet avslutades när en mäktig oljefamilj brutalt mördas. När distriktsåklagaren beger sig till stadens kåkstad för att välja ut de mest uppenbara misstänkta hamnar Perry Mason, Della Street och Paul Drake i centrum för ett fall som kommer att avtäcka långtgående konspirationer och tvingar dem att hantera vad det innebär att verkligen vara skyldig.

Matthew Rhys, Juliet Rylance och Chris Chalk är tillbaka som Perry, Della och Paul. Däremot har Tatiana Maslany lämnat serien (för att spela She-Hulk). I stället har Katherine Waterston tagit en fast plats i ensemblen. Dessutom görs gästspel i säsong två av Hope Davis, Jon Chaffin, Fabrizio Guido, Peter Mendoza, Onohoua Rodriguez och Jee Young Hanhave. 

Klippet ovanför summerar säsongens tema med orden “det finns bara en illusion av rättvisa. Fantasin om att sanningen alltid vinner”. Det är nu upp till detektiven Perry Mason att separera sanningen från fantasin.

Den nya säsongen inleds i USA den 6 mars på HBO Max, så i praktiken den 7 mars i Sverige. Vid det laget har det gått mer än två och ett halvt år sedan säsongsfinalen i augusti 2020.