Ny stressnivå när The Bear återvänder i juni

Varje sekund är viktig när vi återser Jeremy Allen White i en första teaser för säsong tre av prisade The Bear. Precis som de tidigare säsongerna så landar alla avsnitten samtidigt i juni.

Jeremy Allen White spelar den talangfulla kocken Carmen “Carmy” Berzatto som när FX-serien inleddes lämnade fine dining-världen för att ta över familjens smörgåsrestaurang hemma i Chicago efter att hans bror begått självmord.

Kockkollegan Sydney och familjevännen Richie spelas av Ayo Edebiri och Ebon Moss-Bacharach. Alla tre tog emot Emmy-statyetter för den första säsongen på den försenade Emmy-galan i januari då The Bear korades till bästa komediserie och belönades med totalt tio priser.

I den andra säsongen förvandlade de syltan till en finkrog och nu är det dags för Carmy, Sydney och Richie att “göra vad de kan för att höja upp The Bear till högsta nivå samtidigt som de gör sitt bästa för att restaurangen över huvud taget ska överleva. Carmy pressar sig själv hårdare än någonsin och kräver excellence från sin personal som gör sitt bästa för att matcha hans intensitet“.

Vidare framgår av synopsis att alla inblandade propellrar till en ny nivå som tänjer på banden som håller ihop restaurangen. Med ett ständigt föränderligt landskap kommer nya utmaningar men också möjligheter. I köket har alla lärt sig att varje sekund räknas och den nya säsongen kommer att visa om de har vad som krävs för att klara sig till morgondagen.

I den första korta teasern bekräftas det FX-bossen John Landgraf avslöjade redan i februari (“varför ändra på ett vinnande koncept?”), det vill säga att alla avsnitten återigen släpps på en gång. Där preciseras också premiärdatumet till den 27 juni.

Förut var det mer regel än undantag med nya säsonger regelbundet varje år. Så är det inte längre. Men när The Bear återkommer i juni så innebär det tre säsonger på tre år, alla med premiär samma månad. FX lyckas med konststycket trots strejkerna förra året.

FX-serien kan i USA streamas hos tillika Disneyägda Hulu. I Sverige är det Disney+ som gäller för The Bear. Hittills har de svenska tittarna får vänta lite längre på premiären, senast runt en månad.