Tjuvstart för The Bear – då släpps alla avsnitten

Carmy är kompromisslös i restaurangköket när The Bear tjuvstartar i veckan. I Sverige får vi dock vänta till den 17 juli innan den prisbelönade dramakomedin är tillbaka på Disney+.

Förut var det mer regel än undantag med nya säsonger regelbundet varje år. Så är det inte längre. Men när The Bear återkommer så innebär det tre säsonger på tre år, alla med premiär samma månad. Den amerikanska kabelkanalen FX lyckas med konststycket trots strejkerna förra året.

Precis som för tidigare säsonger landar alla avsnitten samtidigt. Det var sagt att det skulle ske den 27 juni, men FX meddelar nu att premiären på streamingtjänsten Hulu tidigarelagts till klocka 21 New York-tid den 26 juni. I Sverige får vi återigen vänta längre, den här gången till den 17 juli, innan vi får veta hur det går för gänget på The Bear.

Jeremy Allen White spelar den talangfulla kocken Carmen “Carmy” Berzatto som när FX-serien inleddes lämnade fine dining-världen för att ta över familjens smörgåsrestaurang hemma i Chicago efter att hans bror begått självmord.

I den andra säsongen förvandlade Carmy, tillsammans med kockkollegan Sydney och familjevännen Richie, syltan till en finkrog och nu är det dags för hela gänget att “göra vad de kan för att höja upp The Bear till den högsta nivån samtidigt som de gör sitt bästa för att restaurangen över huvud taget ska överleva. Carmy pressar sig själv hårdare än någonsin och kräver excellence från sin personal som gör sitt bästa för att matcha hans intensitet“.

Vidare framgår av synopsis att alla inblandade propellrar till en ny nivå som tänjer på banden som håller ihop restaurangen. Med ett ständigt föränderligt landskap kommer nya utmaningar men också möjligheter. I köket har alla lärt sig att varje sekund räknas och den nya säsongen kommer att visa om de har vad som krävs för att klara sig till morgondagen.

Sydney och Richie spelas av Ayo Edebiri och Ebon Moss-Bacharach. Båda tog tillsammans med Jeremy Allen White emot Emmy-statyetter för den första säsongen på den försenade Emmy-galan i januari då The Bear korades till bästa komediserie och belönades med totalt tio priser. FX-serien väntas dominera även årets nomineringar när de presenteras i juli.