The Office: Klart för ny serie i samma universum

Drygt tio år efter finalen av amerikanska The Office ör det nu klart med en ny serie som utspelar sig i samma universum. Greg Daniels har placerat de nya karaktärerna på en dagstidning.

NBCUniversals streamingtjänst Peacock har bekräftat att en ännu titellös komediserie i samma mockumentary-stil som The Office beställts från Greg Daniels och Michael Koman. Domhnall Gleeson (Ex-Machina) och Sabrina Impacciatore (The White Lotus) ska leda den nya ensemblen som förbereder sig för inspelningsstart i juli.

Enligt Deadline Hollywood är det inte fråga om en reboot utan om en serie som utspelar sig i samma universum – men denna gång på en dagstidning. Enligt Peacocks beskrivning är “den dokumentärfilmsbesättning som gjorde Dunder Mifflins Scranton-avdelning odödlig på jakt efter ett nytt ämne när de upptäcker en döende tidning i mellanvästern som en publicist försöker skaka liv i med hjälp av frivilliga reportrar”.

Den inre cirkel av författare som Greg Daniels anlitade i ett tidigt skede har redan skrivit flera avsnitt. Casting pågår för att fylla ut tidningskontoret samt potentiellt även för en tredje huvudrollsinnehavare.

Den amerikanska versionen av The Office debuterade 2005 med bland andra Steve Carell, John Krasinski, Rainn Wilson, BJ Novak, Jenna Fischer och Mindy Kaling i ensemblen. Efter sju av nio säsonger lämnade Carell serien och huvudrollen togs över av James Spader.

The Office är baserad på BBC-serien från 2001 med samma namn från Ricky Gervais och Stephen Merchant. De två finns också med bland producenterna för den nya ännu titellösa Peacock-serien. Peacock-serier ligger närmast till hands att nå svensk publik via Skyshowtime.