Lauren Graham i arbetsplatskomedi om generationskrasch

Generation står mot generation i arbetsplatskomedin The Z-Suite. Lauren Graham ska spela en reklam-vd som får sparken och måste kämpa sig tillbaka.

Tubi är en annonsfinansierad gratistjänst som ägs av Fox Corporation och har ett enormt bibliotek av tv och filmer. Nu ger sig Tubi också in i streamingmatchen med originalproduktioner. Nyligen avslutades inspelningen av en film som ska kapitalisera på den fanbas som skapades kring sci fi- och westernserien Wynonna Earp. Det följs nu av beskedet att Tubi beställt sin första originalserie.

Det handlar om en arbetsplatskomedi som både leds och produceras av Lauren Graham, känd från Gilmore Girls och Parenthood. Manuset är skrivet av Katie O’Brien (Teachers), som också är showrunner, och kastar ljuset på hur kommunikationsklyftorna kan leda till komik.

“När jag först läste manuset för The Z-Suite så relaterade jag till Katie O’Briens fräscha och roliga syn på arbetsplatsen. Karaktären Monica är smart, stark och tilltalande gränslös,” säger Lauren Graham i ett uttalande.

Hennes karaktär Monica Frazier är en reklambyråmogul som får sparken som vd och måste slåss för att ta sig tillbaka till företaget hon själv hjälpte till att bygga. På New York-byrån kolliderar den etablerade C-Suite med generation Z-personalen. Efter att ett företagsbeslut spårat ur så sparkas den sittande ledningen ut och Z-Suite-anställda är plötsligt i beslutsposition, vilket testar båda generationernas kompetens och uthållighet.