Aliens i Legends of Tomorrow

Tidsresande utomjordingar är det nya stora hotet i säsong sex av Legends of Tomorrow. De luggslitna superhjältarna är tillbaka i maj.

Av de många superhjälteserier som produceras av Greg Berlanti är DC’s Legends of Tomorrow den mest underskattade, många skulle också säga den mest underhållande. Under alla omständigheter är det i alla fall den serie inom det som kallas Arrowverse som tar sig själv på minst allvar.

Vad som helst kan hända i en serie där en fluffig leksaksbjörn i gigantiskt format, kallad Beebo, blivit fanfavorit och de tidsresande superhjältarna kan hoppa in i vilken era som helst för att städa upp i tidslinjen.

När säsong sex startar har rymdskeppets kapten Sara Lance (Caity Lotz) precis förts bort av utomjordingar, och det är just ”time-aliens” som är den nya säsongens stora hot. Besättningen, nu ledd av Saras partner Ava Sharpe (Jes Macallan), måste göra nya resor genom historien för att stoppa utomjordingarna från att vända upp och ned på världsordningen.

Den blandade besättningen får också ny förstärkning i form av Lisseth Chavez, som spelar Esperanza ”Spooner” Cruz, en karaktär som inte tidigare existerat i Arrowverse utan är särskilt skapad för Legends of Tomorrow.

De fem första säsongerna av The CW-serien finns på svenska Netflix. Nya avsnitt av DC’s Legends Tomorrow dyker upp hos streamingtjänsten på lördagar veckan efter att de sänts i USA, där det är säsongspremiär den 2 maj.