The Knick på väg att få en tredje säsong

Steven Soderberghs The Knick är på väg att återupplivas. Huvudrollsinnehavaren André Holland arbetar med Barry Jenkins på en tredje säsong.

Det är Steven Soderbergh själv som bekräftat att hans sjukhusdrama är på väg att få nytt liv. Stjärnregissören berättar för The Playlist att skaparna Jack Amiel och Michael Bergler skrivit ett första avsnitt av säsong tre i nära samarbete med skådespelaren André Holland och regissören Barry Jenkins. Vidare säger Soderbergh att ”det verkar gå framåt snabbt. Jag läste just pilotavsnittet som är utmärkt.”

Steven Soderbergh tänker den här gången nöja sig med rollen som exekutiv producent, men vill inte avslöja om det är Barry Jenkins (Oscarsbelönad för manuset till Moonlight) som ska ta över regipinnen. ”Jag sa till dem, se, jag har haft min tur. Lycka till, ta det i den vilken riktning ni vill”.

The Knick utspelar sig i kirurgsalarna på ett sjukhus i New York i början av 1900-talet. Den första säsongen cirkulerade kring Clive Owens rollfigur John Thackery. Den andra säsongen flyttades fokus över till André Hollands karaktär doktor Algenon Edwards.

André Holland som doktor Algenon Edwards.

Efter att den andra säsongen avslutats 2015 ryktades det ett tag om en tredje säsong, men 2017 las serien ned. Definitivt trodde alla, men tiderna förändras och numera är tydligen ingenting helt dött i tv-land.

The Knick fick mycket bra kritik när det begav sig. Så även av Stream Sverige. Läs recensionen av säsong ett här och säsong två här.