Ny säsong av The Outlaws redan i augusti

Huvudpersonerna i The Outlaws har tid kvar att avtjäna. Redan i augusti dyker Christopher Walken och hans yngre kamrater upp igen på Amazon Prime Video.

The Outlaws är en samproduktion mellan BBC One och Amazon Studios. Den brittiska thrillerkomedin är skapad av Stephen Merchant, medskapare av The Office, och Elgin James, medskapare av Mayans MC.

Handlingen följer sju personer med helt olika bakgrund som inte känner varandra, men som tvingas göra samhällstjänst tillsammans i Bristol. När en av dem dras in i farlig värld av organiserad kriminalitet så sluter de alla upp bakom varandra på ett sätt som ingen av dem trodde skulle vara möjligt.

Den andra säsongen tar vid några månader efter premiärsäsongens klimax. Lagbrytarna har fortfarande tid att avtjäna men inser att den kriminella undre världen inte är färdiga med dem på långa vägar. Deras gemensamma förflutna spökar, i form av den skräckinjagande drogkungen The Dean.

Den första säsongen landade hos Amazon Prime Video den 1 april. Att nästa säsong redan står för dörren har att göra med de korta brittiska säsongerna och att serien redan då var förnyad av BBC, där säsong två hade premiär den 5 juni. Till Amazon Prime Video kommer de sex nya avsnitten den 5 augusti.

Stephen Merchant och Christopher Walken i The Outlaws.

Ensemblen leds av Oscarvinnaren Christopher Walken tillsammans med Stephen Merchant själv. Övriga ”outlaws” spelas av Rhianne Barreto (Hanna), Gamba Cole (Hanna), Eleanor Tomlinson (Poldark), Darren Boyd (Fortitude), Clare Perkins (The Wheel of Time) och Jessica Gunning (Fortitude).