Då är The Handmaid’s Tale tillbaka

Nyss jagade hon en seriemördare i Shining Girls. I september är Elisabeth Moss tillbaka som June Osborne när The Handmaid’s Tale inleder säsong fem.

Den före detta Mad Men-stjärnan Elisabeth Moss är aktuell på tv-skärmarna i två olika roller där hon spelar plågad och traumatiserad. Efter den första säsongen av Apple-serien Shining Girls hoppar hon i höst tillbaka till rollen som June Osborne i The Handmaid’s Tale. Den hyllade serien byggde från början på den dystopiska romanen av Margret Atwood, men berättar nu en historia bortom sin litterära förlaga.

Den amerikanska streamingtjänsten Hulu har nu släppt två bilder från säsong fem och annonserat premiärdatum. Den 14 september släpps de två första avsnitten, och därefter följer ett avsnitt varje onsdag. I Sverige är The Handmaid’s Tale en HBO Max-serie och brukar vanligtvis ha premiär påföljande dag.

Yvonne Strahovski som änkan Serena Waterford. Foto: Hulu

I den nya säsongen kommer June att få känna av konsekvenserna av att ha dödat kommendör Waterford. Samtidigt kämpar hon med att omdefiniera sin identitet och vilken roll hon ska spela i livet. Änkan Serena (Yvonne Strahovski) försöker inta en högre profil i Toronto medan det auktoritära Gileads påverkan kryper över gränsen och in i Kanada. Kommendör Lawrence (Bradley Whitford) samarbetar med Aunt Lydia (Ann Dowd) för att reformera Gilead och samtidigt öka sin makt. June, Luke (O-T Fagbenle) och Moira (Samira Wiley) slåss mot Gilead på avstånd när de fortsätter kampen för att rädda och återförenas med Hannah.