Från Mr Bean till besatt bijägare

Från Mr Bean till Trevor i Netflixserien Man vs Bee. Rowan Atkinsons nya karaktär är besatt av att få bort envisa bin från ett hus han vaktar.

Den brittiska komikern Rowan Atkinson är känd från tv-serier som Not the Nine o’Clock News och Blackadder samt filmer som Johnny English, men mest av allt förknippas han med sin stumma Charlie Chaplin-liknande karaktär från 1990-talet, de kaotiske Mr Bean.

Enligt Rowan Atkinson var Mr Bean en narcissistisk anarkist och “en nioåring fångad i en mans kropp”. Beskrivningen kommer från en intervju i The Times där Atkinson jämför Mr Bean med den karaktär han spelar i den nya komediserien Man vs Bee.

“Trevor är annorlunda. Han är mycket trevligare och snällare, en mer normal person, hoppas jag — och det var verkligen vårt mål … han verkar vara en snäll, välmenande, intelligent man, men naturligtvis har han sina fel, sina svaga punkter, och hans svaga punkt är hans besatthet.”

Trevor är en frånskild far som försöker finansiera en semester genom att ta ett uppdrag som husvakt. Han får ansvar för en modernistisk herrgård, som tillhör ett rikt par, men uppdraget hotas av den allt mer intensiva kampen mot de envisa bina.

Jing Lusi (Crazy Rich Asians) och Julian Rhind-Tutt (Bridget Jones’s Baby) spelar Nina och Christian, ägarna av den lyxiga fastigheten.

Man vs Bee har premiär på Netflix den 24 juni.