Ny säsong av Last Tango in Halifax

En ny säsong av det prisbelönade generationsdramat Last Tango in Halifax är äntligen inspelad. Fyra nya avsnitt kommer till BBC nästa år.

Manusförfattaren Sally Wainwright är en upptagen kvinna, senast med HBO-serien Gentleman Jack som förnyats för en andra säsong. Därför har det gått hela tre år sedan de senaste avsnitten av hennes populära serier Happy Valley och Last Tango in Halifax. Men nu är väntan snart över, åtminstone för fansen av Last Tango in Halifax. I början av november avslutades inspelningen av en ny säsong av det älskade generationsdramat.

BBC har släppt de första bilderna från den nya säsongen. En av bilderna (se ovan) avslöjar att de fyra huvudrollsinnehavarna Anne Reid (Celia), Derek Jacobi (Alan), Nicola Walker (Gillian) och Sarah Lancashire (Caroline) återförenas med Timothy West som spelar Alans bror Ted. Brodern kommer hela vägen från Nya Zeeland – och han är inte ensam. Även Carolines ex-make John (Tony Gardner) och hans nya kvinna Judith (Ronni Ancona) återvänder i säsong fem (julspecialen 2016 inräknad).

Anne Reid (Celia) och Derek Jacobi (Alan). Foto: BBC

Alan och Celia var ungdomskärlekar som hittade tillbaka till varandra i mogen ålder. I den nya säsongen är Alan och Celia inne på sitt sjunde år som gifta, men äktenskapet är skakigt. Det är inte bara deras olika politiska ståndpunkter som skapar spänning, även Alans jobb på en matbutik för med sig utmaningar. Under tiden får Alans lantbrukardotter Gillian problem med en giraff medan Celias akademiska dotter Caroline finner sig involverad i ett känslomässigt misslyckande med en person på sin arbetsplats.

Nicola Walker (Gillian) och Sarah Lancashire (Caroline). Foto: BBC

BBC har meddelat att Last Tango in Halifax återvänder till kanalen 2020, men inte preciserat när. Den brittiska serien fanns en period på Netflix, men går inte längre att streama. SVT har sänt de tidigare avsnitten, med titeln översatt till Vår stora kärlek.