Premiärdatum för norska Netflixserier

Först Hjem till jul i december. Sedan Ragnarök i januari. Nu börjar även de norska originalserierna rulla in på Netflix.

HBO Nordic har redan lanserat Beforeigners och satt igång produktionen av Utmark. Netflix vill förstås inte vara sämre och har gjort flera norska satsningar. Förutom Hjem till jul och Ragnarök har Netflix även beställt Bloodride, en antologiserie i skräckgenrén.

Först ut, den 5 december, är Hjem till jul (Home for Christmas) med bland andra svensken Felix Sandman, som även hade en ledande roll i Netflix första svenska originalserie Störst av allt. Båda serierna har också samma regissör i Per-Olav Sørensen.

Felix Sandman spelar mot Elise Broch (Lilyhammer) som har huvudrollen som Johanne, en sjuksköterska i 30-årsåldern, som kämpar med att komma över ett ex som dumpade henne för tre år sedan. Alla kommentarer om hennes ensamma liv får henne att starta en 24-dagarsjakt på en partner att ta med hem till jul.

Ragnarok är ett så kallat coming-of-age drama. Serien utspelar sig ute på den vidsträckta och trollbindande norska landsbygden i en fiktiv stad som döpts till Edda. Berättelsen kretsar kring invånarna i staden, men är alla verkligen de som de påstår sig vara?

Under historiens gång upplevs en drastiskt föränderlig värld; med smältande glaciärer, varma vintrar och våldsamma regn. Vissa menar att världens undergång närmar sig, det som enligt nordisk mytologi benämns som Ragnarök. Så vida inte någon ingriper i tid …

Den 31 januari är det premiär på Netflix för Ragnarök.

https://www.youtube.com/watch?v=nLmQEH3cNQ8&feature=youtu.be