Amerikansk remake av Silent Witness

Den brittiska evighetsserien Silent Witness ska få en amerikansk version. Melissa Leo ska både producera och spela en av huvudrollerna i kriminaldramat.

Kriminalserien Silent Witness, som sänts i Sverige med titeln Tyst vittne, handlar om ett expertteam inom rättsmedicin som utför obduktioner som en del av kriminalutredningar. I BBC-serien, som nästa år startar sin 23:e säsong, spelar Emilia Fox och Liz Carr huvudkaraktärerna Dr Nikki Alexander och Clarissa Mullery, två mycket beslutsamma kvinnor med helt olika arbetsmetoder. De manliga huvudkaraktärerna Jack Hodgson och Thomas Chamberlain spelas av David Caves och Richard Lintern.

Melissa Leo är den enda som är klar för den amerikanska versionen av Silent Witness. Den Oscarsbelönade skådespelerskan (bästa biroll för The Fighter) har nyligen setts i tv-serier som Wayward Pines och I’m Dying Up Here, men den mest minnesvärda tv-rollen är fortfarande den som Kay Howard i Homicide: Life on the Street (Uppdrag mord). Melissa Leo ska också producera serien ihop med bland andra Outlander-författaren Joy Blake som svarar för manuset. Fox har köpt pilotavsnittet och dessutom förbundit sig att betala en straffavgift om serien inte blir av.

Enligt synopsis befinner sig den rättsmedicinska avdelningen i skuggan av en stor korruptionsskandal högre upp i hierarkin som sätter press på teamet från alla möjliga olika håll. Men med hjälp av sin vetenskapliga expertis lyckas teamt både förklara mystiska dödsfall och behålla sitt oberoende. Eller som det brukar uttryckas: Varje lik berättar en historia; vem de var, hur de levde och hur de dog.