Narcos: Mexico återvänder i februari

Scoot McNairy och Diego Luna befinner sig på var sin sida av rättvisan när Narcos: Mexico återvänder med en ny säsong i februari.

Netflix kallar det för säsong två av Narcos: Mexico, men man skulle lika gärna kunna säga säsong fem eftersom berättelsen om Guadalajara-kartellen födelse kan ses som en fristående fortsättning på de tre Narcos-säsonger som fokuserade på de colombianska knarksyndikaten.

I den nya säsongen fortsätter Narcos: Mexico att berätta om felstegen, de illa genomtänkta agendorna och korruptionen på båda sidorna om gränsen som bäddat för det misslyckades kriget mot drogerna och skapat dagens farliga situation.

Det var först i slutet av finalavsnittet förra året som det avslöjades att historien berättats av karaktären Walt Breslin, spelad av Scoot McNairy (Halt and Catch Fire). I den nya säsongen, som fortfarande utspelar sig på 1980-talet, kliver han själv in i handlingen på allvar. Det är nu Breslin som leder jakten på Felix Gallardo (Digeo Luna), grundaren av Guadalajara-kartellen. Ännu en DEA-agent tar alltså vid i kampen för att begränsa drogkartellernas växande makt och bryta den ständiga våldscykeln. I Walt Breslins fall handlar det även om att utkräva rättvisa för den mördade kollegan Kiki Camarena (Michael Peña).

Den nya säsongen har enligt en Netflixteaser premiär den 13 februari.