Trailer: Stjärnor och feminism i Roar

Glow-skaparnas nya antologiserie Roar är en mörk feministisk exposé i olika kvinnoöden. I trailern presenteras åtta historier med absurda inslag.

Serien från Apple TV+ är baserad på Cecilia Aherns bok Roar som består av 30 korta feministiska historier som belyser – inte sällan på ett absurt sätt – hur olika kvinnor navigerar världen i dag. Utifrån detta har showrunner-duon Liz Flahive och Carly Mensch byggt åtta historier med allt från magisk realism till psykologisk skräck.

Betty Gilpin, Cynthia Erivo och Nicole Kidman.

Nicole Kidman är via sitt produktionsbolag en av producenterna av Roar, och stjärnan frontar också själv ett av avsnitten. Hon har sällskap av ett gäng namnkunniga och prisbelönade skådespelare. Glow-skaparna har tagit med sig Alison Brie och Betty Gilpin från wrestling-ringen. De övriga stora rollerna görs av Cynthia Erivo (The Outsider) Issa Rae (Insecure), Merritt Wever (Unbelievable), Meera Syal (Yesterday), Fivel Stewart (Atypical) och Kara Hayward (Us).

Issa Rae som huvudpersonen i ”The woman who disappeard”.

Även den manliga delen av ensemblen innehåller kända namn, däribland Nick Kroll, Alfred Molina, Jake Johnson, Jason Mantzoukas, Chris Lowell och Hugh Dancy.

I den nysläppta trailern avslöjas de åtta avsnittens titlar. Trailern skvallrar om en ganska mörk beskrivning av hur det är att vara kvinna. Nicole Kidman smaskar på fotografier, Issa Rae blir osynlig inför män, Merrit Wever dejtar en anka och Betty Gilpin är bokstavligen satt på piedestal som en trofé-hustru.

Roar har premiär på Apple TV+ den 15 april.