Ny förhandling väntar för Idris Elba i förnyad Hijack

Inte ens Idris Elba trodde att det skulle bli en andra säsong. Men efter den oväntade succén för Hijack har Apple TV+ förnyat thrillerserien som utspelar sig i realtid.

I den första säsongen av Hijack försökte Idris Elba och Archie Panjabi rädda passagerarna på ett plan som kapats av terrorister. Var den andra säsongen kommer att utspela sig är hemligt. Allt som är bekräftat är att Idris Elba (Luther) återvänder i säsong två, både som producent och i den ledande rollen.

Hijack hade premiär i juni förra året. Den första säsongen utspelade sig i realtid. Varje avsnitt täckte en timme av den sju timmar långa flygningen. 

Idris Elbas karaktär Sam Nelson är en erkänt duktig förhandlare i affärsvärlden. Han råkade befinna sig på planet som blev kapat och tvingades ta sina kunskaper till nästa nivå för att rädda livet på passagerarna. 

Idris Elba har betraktat Hijack som en miniserie, och har tidigare sagt att det inte är troligt att det blir någon fortsättning. Men seriens stora publik har fått både honom och Apple TV+ att ändra sig.

“Jag var helt tagen av den överväldigande responsen från publiken efter säsong ett. Det är topphemligt vilken ny situation som uppdagar sig för Sam Nelson men jag kan försäkra er att det blir högoktanigt igen,” säger Idris Elba i ett uttalande.